Agriturismo Piemonte

Onze accommodaties op een agriturismo in Piemonte

 
 

appartement piemonte

Piemonte | Appartement met terras op een agriturismo met zwembad & uitzicht op de wijngaarden

In het kort

✔ 2 slaapkamers (max 4 personen)
✔ Terras met uitzicht op de wijngaarden
✔ Kleinschalige agriturismo (wijnboerderij)
✔ Zwembad
✔ Dorp op 5 minuten rijden

Details

Details

Prijzen beginnen bij: 510 per 3 nachten

Details bekijken


agriturismo piemonte

Piemonte | Appartement met terras op een agriturismo met zwembad & uitzicht op de wijngaarden

In het kort

✔ 2 slaapkamers (max 6 personen)
✔ Terras met uitzicht op de wijngaarden
✔ Kleinschalige agriturismo (wijnboerderij)
✔ Zwembad
✔ Dorp op 5 minuten rijden

Details

Details

Prijzen beginnen bij: 660 per 3 nachten

Details bekijken


Agriturismo Piemonte

Vakantie op een agriturismo betekent genieten van de authentieke en persoonlijke sfeer van landelijk Italie tussen olijfbomen, wijngaarden en prachtige landschappen.

Onze agriturismi in Piemonte zijn allemaal wijnboerderijen. Als gast merk je niets van de agrarische activiteiten van het bedrijf maar op verzoek geeft de eigenaar vaak graag een rondleiding en de mogelijkheid om de wijnen van het landgoed te proeven en te kopen. Er wordt onder meer Barbera d’Asto, Dolcetto en Barolo geprodceerd.

Alle agriturismi hebben een zwembad. De agriturismi in Piemonte zijn vooral geschikt voor gezinnen met grotere kinderen en koppels zonder kinderen. Er is geen kinderbad of speeltuin aanwezig. Een van de agriturismi heeft een eigen restaurant met gerechten uit de Piemontese en Italiaanse keuken en natuurlijk wijn van het eigen landgoed. Er zijn appartementen of kamers met ontbijt beschikbaar.

In Piemonte liggen vele karakteristieke plaatsjes. Alba, La Morra, Treiso, Barbaresco en Barolo zijn leuke plaatsen om eens naartoe te rijden. Ook de stad Asti is een bezoek waard. Deze stad was ooit een belangrijk handelscentrum maar nu vooral bekend om zijn gastronomische tradities en feesten (vooral in de maand september).

Turijn is een must als van cultuur houdt. Deze stad was in de zeventiende eeuw de eerste hoofdstad van Italie onder de Savoia’s en in 1899 opende de fabriek van Fiat er de deuren. Tegenwoordig is de stad ook interessant vanwege de vele musea waarvan er vorig 3 in de mondiale top-10 stonden. Vooral het gerenommeerde Museo Egizio (het grootste museum over het oude Egypte ter wereld na Cairo) en het Museo nazionale del Cinema, een van de grootste filmmusea van Europa. In het Museo Nazionale dell’Automobile di Torino (MAUTO) zijn meer dan 200 auto’s te zien van 80 merken waaronder de eerste Italiaanse (race)auto’s.

Piemonte is vanuit Nederland en Belgie met de auto in een dag rijden te bereiken (1000-1100 km). Vliegen kan ook. De dichtstbijzijnde luchthavens liggen in Turijn, Genua en Milaan.

Meer lezen over Piemonte »

De agriturismi in Piemonte liggen in Isola d’Asti.