Ligurie | Noord-Italie

Hoge kliffen, ruige bergen, mooie stranden & pittoreske dorpjes

 
 

villa noord italie

Ligurie | Vakantiehuis met prive-zwembad op 10 minuten van het strand

Gratis annuleren tot 7 dagen voor aankomst

In het kort

✔ 3 slaapkamers (max 9 personen)
✔ Diverse terrassen
✔ BBQ
✔ Kindvriendelijk prive-zwembad
✔ Strand op 10 minuten rijden

Details

Details

Details bekijken 

Over Ligurie

Ligurie ligt aan de Middellandse Zee in het noorden van Italie. Veel mensen kennen deze streek beter als de Bloemenriviera. Ligurie is een imposante streek met ruige bergen en kliffen hoog boven zee met daartussen pittoreske dorpjes en stranden.

Een van de mooiste en beroemdste delen van Ligurie is de Cinque Terre. Dit gebied staat op de Werelderffgoedlijst van UNESCO en trekt toeristen uit de hele wereld. Het bestaat uit 5 oude gekleurde vissersdorpen – Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare – die tegen de rotsen zijn aangebouwd en met elkaar zijn verbonden door mooie wandelpaden hoog boven zee en de trein. Riomaggiore en Vernazza zijn het meest bijzonder en het drukst bezocht. Alleen Monterosso al Mare heeft een strand en ligt niet tegen een berghelling.

Ligurie heeft ook enkele steden die een bezoek waard zijn. Genua is de havenstad waar Colombus werd geboren met smalle straten, mooie pleinen en enkele leuke musea, ook voor de kinderen.

Een andere grotere stad is Ventimiglia. Als je vanaf Ventimiglia de bergen in rijdt kom je terecht in een zee van olijfboomgaarden met af en toe een oud kapelletje, kerkje of klein middeleeuws plaatsje.

Wij hebben op dit moment maar enkele accommodaties in Ligurie. Een villa met prive-zwembad op 10 minutne van zee en enkele appartementen in een residence met zwembad en op loopafstand van het dorp. Hier komen op korte termijn meer accommodaties bij. De accommodaties liggen Camporosso net buiten Ventimgilia en in

Ligurie is vanuit Nederland en Belgie met de auto in een dag rijden te bereiken. Vliegen kan ook. Genua heeft een internationale luchthaven waar ook Ryanair en Transavia op vliegen en ook Nice (Frankrijk) is een goede optie.

Meer lezen over Ligurie »